Nils ”Nisse” Gustafsson arbetade från början i sina föräldrars handelsträdgård på Tröskaregatan Hisingen som de startade redan 1945. Nisse var bara 9-10år när han började ta betalt med mera. Arbetade där till 1980 då han startade upp butiken på Herkulesgatan 5 som fick namnet Nisses Blommor. Monica Gustafsson började arbeta i handelsträdgården på Tröskaregatan och fortsatte sedermera i butiken. Båda arbetade tillsammans med flera medarbetare till 1990 i samma butik. 1990 flyttade butiken till Herkulesgatan 11. I samma tid förvärvades en handelsträdgård i Agnesberg. Nisses namn förväxlades lätt med Nisse i Uddevalla varför vi fick döpa om till Monicas Handelsträdgård.


Butiken på Herkulesgatan lades ner 1995 och då flyttades allt till handelsträdgården. 2007 inköptes lilla butiken på Kvilletorget och två butiker var igång igen. Diana som arbetade hos oss köpte sedan butiken och drev den själv i några år.


2011 slog vi oss samman, vi sålde handelsträdgården och Diana sålde sin butik och vi öppnade gemensamt Linneas Blomsterhörna på Herkulesgatan 1-3. Så var cirkeln sluten, tillbaka på Hisingen igen.


Förvärvade 2013 butik i Kville Saluhall. Då butikerna bredvid vår butik på Herkulesgatan blev brandhärjade och vår butik helt förstörd. Valde då att bara driva blomsterhörnan i Kville Saluhall.

Diana valde då att gå egen väg och Monica driver själv tillsammans med två medarbetare vidare Linneas Blomsterhörna som nu med tiden blivit mer specialiserade på begravningsarrangemang.


Nisse gick bort 2018 efter en tids sjukdom.