Begravning

Begravningsblommor

(även kallat kistbuketter, sorgdekorationer eller begravningsdekorationer) kan bestå av flera olika typer av dekorationer.

Kistdekorationer

Det vanligaste alternativet som nästan alltid beställs är en kistdekoration. Kistdekorationen är som namnet antyder fäst på kistan under begravningsceremonin. Den kan vara t ex en utsmyckning där blommorna fästs i en oasisform på kistan eller ett hjärta som placeras på kistan.

Stående dekorationer

Den vanligaste dekorationen är stående begravningsbuketter. Genom att använda en fot av oasis som blommorna fästs i så blir den fyllig och stor men inte för kostsam. Den stående dekoration är vanligt förekommande på de flesta begravningar.

Liggande begravningsbuketter

Den liggande begravningsbuketter är inte lika vanlig som den stående men är ett bra och billigare alternativ. Genom att inte använda oasis och även lite färre blommor så blir priset på dessa dekorationer lägre än priset för stående dekorationer.

Hjärtan och kransar

Hjärtat är en dekoration som ökar allt mer i popularitet. Ett hjärta består av en oasisform som är formad som ett hjärta och som därefter fylls med blommor. Vi gör både fyllda hjärtan och ej fyllda hjärtan.

Kransen är till skillnad från hjärtat en väldigt gammal traditionsenlig begravningsdekoration. Vi gör klassiska kransar med klädd stomme av cypress men även fyllda kransar med blommor runt hela kransen.

Vi gör även specialarrangemang med exempelvis flaggor eller andra motiv. Här sätter fantasin gränsen.

Du är alltid välkommen in i butiken eller att kontakta oss för att diskutera dina önskemål.